Tijd voor wordpress logo klein

Waarom WordPress (en plug-ins) updaten?

Datum: januari 24, 2022
Categorie: WordPress Tips

Samenvatting Artikel

Al sinds een aantal jaren behoort WordPress tot de meest populaire content management systemen (CMS). Dit komt omdat WordPress open source software is die je gratis kunt gebruiken. Ook de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid speelt een grote rol in de populariteit. WordPress ontwikkelt zich bovendien in een rap tempo door. 

WordPress plug-ins

Als je van dit laatste aspect gebruik wilt maken is het natuurlijk wel zaak om WordPress zelf en de plug-ins vaak genoeg te updaten. Dit zou je simpelweg kunnen doen door updateverzoeken die je in beeld krijgt (of per e-mail ontvangt) te accepteren. Voor je gaat updaten is het overigens wel van essentieel belang dat je zeker weet dat je een back-up van je website in de huidige staat bezit. 

Lees meer hierover op: Is WordPress veilig?

In dit artikel lees je om welke drie redenen het regelmatig updaten van WordPress en aanvullende plug-ins eigenlijk zo belangrijk is. 

1.) Beveiliging website verbeteren

De belangrijkste reden waarom je je WordPress website vaak genoeg moet updaten (en waarom je een verzoek tot het uitvoeren van een update dus nooit moet negeren) behelst het realiseren van de beste mate van beveiliging van je site. Het risico dat hackers en cybercriminaliteit met zich meebrengen valt namelijk zeker niet te onderschatten. Hackers zouden je website namelijk kunnen hacken om deze vervolgens voor hun eigen (vaak duistere) doelen te misbruiken. Dat kan voor je bedrijf een flinke imagoschade opleveren.

Updates zijn gelukkig meestal voor een groot deel gericht op het verbeteren van de veiligheid en daarmee het verkleinen van de kans op een hack. Zwakke plekken in WordPress websites worden constant gemonitord en waar mogelijk aangepakt en verbeterd door ontwikkelaars die namens WordPress actief zijn.

2.) Bugs en errors verhelpen en voorkomen

Waar mensen werken worden altijd soms fouten gemaakt. En aangezien software zoals WordPress bedacht en ontworpen is door mensen kunnen er ook in dit programma fouten in zijn geslopen. Natuurlijk proberen de ontwikkelaars van WordPress deze fouten te voorkomen en op te lossen, mochten er toch fouten in geslopen zijn. Als je een update uitvoert is de kans dan ook groot dat deze fouten uit het systeem elimineren, waardoor ook jouw website beter presteert en minder foutmeldingen kan geven.

3.) Betere functionaliteiten toevoegen

De derde hoofdreden van het installeren van updates bestaat uit het feit dat je hiermee mogelijk de functionaliteiten van je WordPress website verbetert. Hierbij kan het zowel gaan om een vermeerdering van het aantal functionaliteiten als een verbetering van bestaande functies. 

Ook updates die dit als doel hebben zijn zeker de moeite van het downloaden en installeren waard. De functionaliteiten die websites kunnen bieden hebben zich de laatste jaren namelijk sterk ontwikkeld. Deze ontwikkeling lijkt bovendien nog lang niet ten einde te zijn. Zo is bij WordPress het beheren en plaatsen van afbeeldingen en video’s de laatste jaren fors beter en eenvoudiger geworden. Dit levert jou al met al een aantrekkelijkere website op en daarmee een grotere kans op het verhogen van je conversiepercentage.

Uitgelichte afbeelding
Plug ins uitgelichte afbeelding 01
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...