Tijd voor wordpress logo klein

Webshop beginnen met WordPress

Datum: december 29, 2021
Categorie: WordPress Informatie

Samenvatting Artikel

Tegenwoordig kun je er als bedrijf dat fysieke producten verkoopt bijna niet meer onderuit om je producten ook via internet te koop aan te bieden. Nam het aandeel online gekochte goederen de laatste jaren al gestaag toe, sinds de pandemie in het voorjaar van 2020 begon is het percentage aan aankopen dat digitaal wordt uitgevoerd al helemaal aanzienlijk. Bovendien zal vermoedelijk via internet shoppen de opgebouwde populariteit niet meer verliezen, nu de consument weet hoe gemakkelijk en comfortabel dit werkt.

Mocht je als ondernemer zijnde dus nog niet in het bezit zijn van een webshop, dan is er werk aan de winkel. Het goede nieuws is dat het opzetten van een nieuwe webshop niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo is een webshop beginnen met WordPress een klus die relatief makkelijk en snel uit te voeren is. In de alinea’s hieronder kun je lezen welke basisstappen je moet zetten om tot zo’n webshop te komen

Voorbereidingen

Voordat je echt een webshop kunt opzetten heb je natuurlijk een bestaande website nodig. Hierbij zul je erop moeten letten dat dit een website is met een template en plug-in-mogelijkheid voor WooCommerce. WooCommerce is namelijk de plug-in die van jouw pagina een heuse website kan maken die op zichzelf al webshopachtig aandoet. Uiteraard komen bij deze plug-in ook concrete mogelijkheden om producten bestelbaar te maken.

Goed om te weten is verder dat de mogelijkheden van WordPress in het algemeen en WooCommerce in het bijzonder zeer uiteenlopend zijn. Om jezelf tijd en moeite te besparen is het dan ook verstandig op voorhand voor jezelf te bepalen hoe je webshop er ongeveer uit moet zien, welke producten je er wilt verkopen en welke extra diensten je eventueel wilt aanbieden. Vervolgens kun je gericht op zoek naar opties die jouw wensen kunnen realiseren.

Als voorbereidende handeling is het tenslotte noodzakelijk dat je jezelf een SSL-certificaat, een hostingpakket en natuurlijk een domeinnaam verschaft.

Installeren

Wanneer de voorbereidende handelingen verricht zijn kun je met je hostingpakket verder gaan werken aan je webshop. Je zult nu hoe dan ook het programma WordPress en de plug-in WooCommerce kunnen installeren. Bij laatstgenoemde krijg je een wizard met vragen. Aan de hand van je antwoorden wordt de basis van je webshop gelegd.

Een thema kiezen

Belangrijk is om genoeg aandacht te besteden aan het te selecteren thema. Je thema bepaalt namelijk voor een groot deel het design en de structuur van je webshop. Het succes van je webshop en dus van je onderneming hangt hier dan ook mede van af. Hierbij zijn sommige thema’s gratis te gebruiken, terwijl je voor andere thema’s moet betalen.

Aanvullende plug-ins

Zoals je inmiddels weet kun je een plug-in zien als een aanvulling voor je website. Nu is WooCommerce zelf ook al een plug-in, maar deze plug-in kun je ook weer met andere plug-ins verrijken. Dat is zeer nuttig, want als je je webshop aanvult met bijvoorbeeld de Mollie Payments plug-in, dan zullen je klanten met iDEAL kunnen betalen. Een andere handige plug-in is die van PostNL. Die krijg je wel alleen als je een contract met PostNL bent aangegaan.

Producten toevoegen

Als je tevreden bent over je website en webshop als geheel, dan is het echt tijd om producten te gaan toevoegen. Dit doe je via WooCommerce. Zowel het toevoegen van producten als het beheren van voorraden verloopt op een zeer gebruiksvriendelijke manier.

Meer weten over maatwerk WordPress oplossingen? Bekijk de mogelijkheden via een erkend internet bureau of webbureau.

Uitgelichte afbeelding
Webshop beginnen met Wordpress feature image 01
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...