Tijd voor wordpress logo klein

Voordelen WordPress websites

Datum: december 29, 2021
Categorie: WordPress Informatie

Samenvatting Artikel

Zoals je misschien weet is WordPress een Content Management Systeem, oftewel een CMS. Hiermee kun je op relatief eenvoudige wijze een website maken en beheren. WordPress is uitgegroeid tot een van de meest populaire CMS’en die er bestaan. Dat is ook geen wonder, als je je bedenkt welke voordelen WordPress websites eigenlijk zoal bieden. In dit artikel benoemen en beschrijven we vijf van deze voordelen.

1.) Kosten WordPress

Wanneer je een nieuwe website wilt ontwikkelen, dan doe je dat natuurlijk het liefst tegen zo laag mogelijke kosten. Welnu, met een WordPress website kun je dat doel zeker realiseren. Je kunt WordPress namelijk geheel gratis downloaden, installeren en gebruiken. Daar komt nog eens bij dat WordPress ‘open source’ is. Dat betekent dat broncodes door iedereen gratis te downloaden zijn. Dat houdt onder meer in dat als je op een dag besluit een specifieke uitbreiding aan je site toe te voegen, dat de kans groot is dat je gratis een plug-in kunt gebruiken die door een ander reeds eerder ontwikkeld is.

2.) Gebruiksvriendelijkheid WordPress

WordPress staat bekend als een gebruiksvriendelijk programma. Veel mensen die hier nog nooit eerder mee hebben gewerkt weten hier redelijk zelfstandig wegwijs in te worden. Met name de meest voorkomende en essentiële taken zijn uiterst makkelijk uit te voeren. De wat meer specialistische activiteiten lukken je na wat onderzoek echter ongetwijfeld ook wel. Indien nodig kun je hier overigens altijd nog een kleine WordPress cursus voor volgen.

3.) Beschikbaarheid templates

Er staan uiteraard talloze WordPress websites online. Qua uiterlijk en opmaak lijken deze sites echter niet per se sterk op elkaar. Bij WordPress heb je namelijk duizenden verschillende templates (ook wel thema’s genoemd) om uit te kiezen. Zonder twijfel zitten er dan ook templates genoemd die aan jouw wensen voldoen.

4.) Eenvoudig uit te breiden

Bij WordPress kun je niet alleen gebruik maken van talrijke templates, er staan ook duizenden plug-ins gratis voor je ter beschikking. Het potentiële belang van deze plug-ins valt zeker niet te onderschatten. Als je je website namelijk wilt uitbreiden of je wilt je site voorzien van extra functionaliteiten, dan heb je deze plug-ins nodig. Bij WordPress hoef je daar dus over het algemeen niet voor te betalen. Bovendien werkt het toevoegen van deze plug-ins op een gebruiksvriendelijke manier.

5.) WordPress is SEO-vriendelijk

In hoeverre je website goed scoort op SEO-gebied hangt natuurlijk ook af van de structuur van je website, de teksten die op je site te lezen zijn en de mate van linkbuilding activiteiten die je ontplooit. Toch kan niet worden ontkend dat een WordPress website van zichzelf normaal gesproken SEO-vriendelijk is.

Dit zou je nog eens kunnen versterken door een SEO plug-in aan je site toe te voegen zoals bijvoorbeeld SEO Yoast. Op die manier maak je het jezelf nog makkelijker om je website goed te laten ranken in de welbekende online zoekmachines.

Uitgelichte afbeelding
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...