Tijd voor wordpress logo klein

Waarop letten met webdesign?

Datum: december 29, 2021
Categorie: WordPress Tips

Samenvatting Artikel

Wanneer we het over webdesign hebben, dan hebben we het over een van de belangrijkste onderdelen van het totale webdevelopment, oftewel de productie van websites Bij webdesign draait het namelijk met name om het aanbrengen van de juiste opmaak en structuur van een website. Als je interesse hebt om webdesigner te worden, dan zul je dus een goed oog moeten hebben op zowel de uiterlijke als de functionele aspecten die bij een website komen kijken. 

Zoals gezegd bestaat webdesign dus uit verschillende onderdelen. Hieronder benoemen en beschrijven we per alinea de meest essentiële aspecten van webdesign.

Structuur aanbrengen

De structuur die je aan een website meegeeft is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van webdesign. Consumenten houden er namelijk van als ze zo min mogelijk tijd hoeven te spenderen om op je site te vinden wat er gezocht wordt. Daarnaast kan een sterk gestructureerde website leiden tot een betere ranking in online zoekmachines dan een site die onoverzichtelijk is opgebouwd. Denk dus goed na over de pagina’s die je site moet bevatten en hoe je deze het best kunt structureren en indelen.

Een lay-out kiezen of creëren

Zoals je misschien weet hebben verpakkingen en etiketten een grote invloed op de keuzes die consumenten maken. Welnu, bij websites werkt het net zo. Een site die fraai en prettig oogt leidt normaal gesproken tot meer verkoop en hogere aantallen contactaanvragen dan een onaantrekkelijke site. Raadzaam is dus om een lay-out te kiezen of te creëren die aantrekkelijk en functioneel is, en passend bij de producten of diensten die je als bedrijf aanbiedt.

Weergave op verschillende devices

Tegenwoordig wordt een website allang niet meer alleen op een desktop gebruikt door de consument. Sites worden namelijk ook zeer vaak geopend op bijvoorbeeld een laptop, een tablet en een smartphone. Hierbij komt het je waarschijnlijk bekend voor dat webpagina’s op deze verschillende devices vaak ook op een verschillende manier wordt weergegeven. Althans, als het goed is past de weergave van de site zich aan het gebruikte apparaat aan. Als webdesigner is het je taak om daar zorg voor te dragen. Een site die op bijvoorbeeld een smartphone op een fijne, gebruiksvriendelijke manier wordt weergegeven straalt namelijk veel professionaliteit uit. Dit vergroot de kans op het binden van bezoekers en klanten.

Interactieve elementen toevoegen

Op een website is er sowieso altijd sprake van een aantal zogeheten statische opmaakelementen. Hierbij gaat het om onder meer afbeeldingen, teksten en algehele opmaak. Anno 2021 verwachten consumenten echter meer van goede, professionele websites. Hoe dan ook geldt dat als je een aantal dynamische en interactieve elementen aan je site toevoegt, dat de kans dan veel groter is dat bezoekers van je site blijven hangen en echt geïnteresseerd raken. Met interactieve elementen bedoelen we bijvoorbeeld audiobestanden, video’s, mouse-overs of statistieken, grafieken of kaarten waar je op kunt klikken.

Uitgelichte afbeelding
Webdesign feature image 01
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...