Tijd voor wordpress logo klein

De Wijnschuur

Datum: januari 27, 2022
Categorie: WordPress Website Voorbeelden

Samenvatting Artikel

Als we het over succesvolle WooCommerce webshops hebben, dan is de website van De Wijnschuur een rolmodel voor andere ondernemingen. Deze maatwerk webshop is in 2021 gebouwd en is in korte tijd uitgegroeid tot een échte autoriteit op het gebied van wijn.

In dit artikel lees je wat het geheim is achter het succes. Wellicht kun je hier informatie uit putten voor je eigen website.

Online marketing met maatwerk

Voordat je aan de slag kunt, is het zaak dat je op zoek gaat naar een webdeveloper die het maximale uit jouw webshop zal halen. De Wijnschuur kwam terecht bij online marketingbureau Digital Wizards uit Amstelveen dat veel ervaring heeft met het bouwen van maatwerk webshops in WordPress.

Als eerste werden de doelen van De Wijnschuur in kaart gebracht. Vervolgens is er gekeken naar de wensen van de klant en de doelgroep. Met deze aspecten op het oog is men begonnen met het structuren van een nieuwe webshop.

Waarom WordPress?

Er zijn veel platformen waarmee je een website kunt bouwen, maar WordPress is toch echt het populairst over de hele wereld. Daar zijn een aantal goede redenen voor. Hieronder lees je er een paar:

  • WordPress is simpel in gebruik, iedereen kan zelf – of met een training in een WordPress-webshop werken.
  • Er is ruimte om je eigen codes en scripts toe te voegen: ook de professionele developer komt dus aan zijn trekken.
  • Je kunt verschillende plug-ins toevoegen die extra functionaliteit geven aan je website.
  • Het is mogelijk om een webshop te bouwen. Zo kun je eenvoudig al je producten verkopen en promoten.

WordPress webshop

De Wijnschuur heeft zijn focus op het verkopen van goede wijnen. Voor hen was WordPress dan ook een logische stap, omdat dit de ruimte biedt om eenvoudig een webshop op te zetten. De verschillende productcategorieën konden eenvoudig worden geïmporteerd. Bovendien werden maatwerk elementen toegevoegd die het voor de consument makkelijker maakte om een fles wijn te bestellen.

Hoe is De Wijnschuur zo snel gegroeid?

Het grote succes is te wijden aan de uitstekende online marketingstrategie. Er zijn verschillende campagnes opgezet die de wijnen op verschillende platforms promoten waaronder Google Shopping. In combinatie met een functionele WordPress-webshop heeft dit voor een goede groei gezorgd.

De Wijnschuur groeit nog steeds en zal dat ook blijven doen in de toekomst. Neem een kijkje in de webshop en ontdekt zelf de lekkerste wijnen per land.

Uitgelichte afbeelding
De Wijnschuur uitgelichte afbeelding 02
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...