Tijd voor wordpress logo klein

10 beste plug-ins voor social media

Datum: januari 24, 2022
Categorie: WordPress Tips

Samenvatting Artikel

De invloed van social media op onze levens valt tegenwoordig niet meer te negeren. Dit geldt zeker niet alleen voor in het privéleven. Ook het bedrijfsleven kan voordeel halen uit het gebruikmaken van social media. Daarvoor is het wel bijzonder nuttig als je als ondernemer zijnde een aantal plug-ins zou gebruiken. Met deze plug-ins kun je namelijk van je website en je ‘socials’ mee een samenhangend geheel maken. Hieronder lees je 10 van de beste plug-ins voor social media die je kunt downloaden.

1. Easy Social Share

Zonder twijfel is dit een van de bekendste social media plug-ins. Dit komt onder meer doordat Easy Social Share je uiteenlopende mogelijkheden biedt. Zo kun je dankzij deze plug-in gemakkelijk naar je social media profielen linken, maak je het voor gebruikers eenvoudig dingen te delen en kun je met deze plug-in snel en simpel goede analyses maken van je acties. Bovendien heb je tal van opties als het gaat om layout, patronen en animaties.

2. Social Pug

Ook dit is een plug-in die veel mogelijkheden biedt. Vergeleken bij veel andere plug-ins valt Social Pug op door zijn ‘lichtheid’ en snelle werking en de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Je kunt hiermee bovendien de ‘links’ op verschillende posities neerzetten. 

3. Kiwi Social Share

Kiwi Social Share is een plug-in van Macho Themes, een organisatie met veel ervaring op vooral het gebied van thema’s in WordPress. Dit is een plug-in die snel laadt en die het mogelijk maakt je social media in je website te integreren. Verder staat Kiwi Social Share bekend om de uitstekende gebruiksvriendelijkheid en support.

4. Social Locker for WordPress

Een volgens velen handige truc is het afschermen van bepaalde inhoud op je website of je social media pagina voor bezoekers. Deze bezoekers moeten zich dan bijvoorbeeld eerst aanmelden of een bericht sturen om de gewenste informatie te zien. De plug-in Social Locker for WordPress maakt dit op eenvoudige wijze mogelijk.

5. Shareaholic

Als je op zoek bent naar een tool waarmee je je bezoekers zo veel mogelijk bij de gang van zaken en je social media betrekt, dan is de plug-in Shareaholic zeker een goede optie. Deze plug-in biedt namelijk maar liefst meer dan honderd extra sociale functies die je kunt integreren. 

6. Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons (Ultimate Sharing)

Wie op zoek is naar een overzichtelijke plug-in waarmee je naar je socials kunt linken en waarmee bezoekers worden gestimuleerd informatie te delen, kan uitstekend kiezen voor Social Media Share Buttons & Social Sharing Icons. Ook linken naar de minder bekende social media is hiermee mogelijk, want deze plug-in ondersteunt meer dan tweehonderd verschillende platforms.

7. Social Media Flying Icons

Een goede plug-in waarmee je de stijl van de integratie van social media in je website verfraait is Social Media Flying Icons. De logo’s waarop men kan (door)klikken worden door deze plug-in extra fraai weergegeven.

8. WordPress Social Share, Social Login and Social Comments

Hierbij weer een plug-in die als oplossing kan functioneren voor de integratie van je social media. Hierbij gaat het wel vooral om deelknoppen. Deze gebruiksvriendelijke plug-in biedt deelknoppen voor zo’n negentig platforms.

9. Revive Old Post

Het bedrijf Revive Social biedt meerdere goede plug-ins. De eerste die we willen uitlichten is Revive Old Post. Met deze plug-ins worden interessante artikelen die je in het verleden al eens deelde of publiceerde opnieuw gedeeld en dus onder de aandacht gebracht. Voor nieuwe klanten kan dit namelijk interessant zijn. Bovendien creëer je hiermee extra beroering.

10. Revive Network

Revive Network is tenslotte een plug-in die op automatische wijze relevante content van andere pagina’s afhaalt en ze via jouw social media pagina’s deelt.

Uitgelichte afbeelding
Social media uitgelichte afbeelding 01
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...