Tijd voor wordpress logo klein

10 beste plug-ins voor SEO

Datum: januari 24, 2022
Categorie: WordPress Tips

Samenvatting Artikel

Wanneer je een bedrijf hebt met een eigen website is het van essentieel belang om deze website op een hoge plek te doen laten terugkomen in de zoekresultatenlijsten in Google. Het gros van de consumenten klikt na een zoekterm te hebben ingevoerd namelijk op een van de bovenste zoekresultaten. Acties om je website beter in deze lijsten (rankings) te laten scoren vallen onder SEO (Search Engine Optimization). 

Gezien het belang van SEO is het maar goed dat er allerlei manieren zijn om jezelf een handje te helpen. Zo zijn er diverse plug-ins beschikbaar die het je makkelijker maken een goed SEO-beleid te voeren. Hieronder vind je tien van de beste plug-ins op het gebied van SEO.

1. Yoast

Yoast (voluit: Yoast SEO) is zonder twijfel de bekendste SEO-plug-in die er bestaat. De mogelijkheden van deze gratis plug-in zijn dan ook zeer uiteenlopend. Een belangrijke en onderscheidende functie van Yoast is dat je per pagina unieke omschrijvingen en metatitels kunt invoeren. Bovendien kun je met Yoast een sitemap maken en per pagina aangeven of deze geïndexeerd moet worden.

2. SEOPress

Yoast is zoals gezegd gratis, maar dit programma heeft ook een premium-versie waar je voor moet betalen. Ben je tot een betaling bereid, dan is SEOPress Pro echter ook het overwegen waard. Dit is namelijk een goedkoper alternatief dat ook nog eens meer mogelijkheden biedt dan Yoast Premium.

3. All in One SEO Pack

Een andere plug-in met een vergelijkbaar doel als Yoast en SEOPress is All in One SEO Pack. Ook dit programma biedt zowel een gratis variant als een versie waar je voor moet betalen. Evenwel biedt de gratis versie voor de meeste website genoeg mogelijkheden. All in One SEO Pack is een plug-in die uitblinkt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. 

4. Short Pixel’s Image Optimizer

Short Pixel’s Image Optimizer is een plug-in die de afbeeldingen op je website kleiner maakt zonder dat dit een consument opvalt. Kleinere afbeeldingen leiden vervolgens tot snelle laadtijden en daarmee ook een betere ranking.

5. WP Fastest Cache

Een andere manier om de laadsnelheid van je pagina’s te verbeteren is via caching en het verkleinen (verkorten) van bepaalde codes. De plug-in WP Fastest Cache maakt dat mogelijk op basis van een slim cache system voor je voltallige website.

6. Native Lazyload

De mogelijkheden tot het positief beïnvloeden van de laadsnelheid zijn hiermee nog lang niet allemaal genoemd. Zo kun je ook gebruikmaken van het fenomeen lazy loading. Heb je een hiervoor een plug-in zoals Native Lazyload, dan zorgt deze ervoor dat afbeeldingen pas worden geladen zodra deze echt in beeld verschijnen bij de gebruiker. Van onnodig laden, met langere laadtijden tot gevolg, is hierbij dus geen sprake meer. 

7. Site Reviews

Zoals je misschien weet vinden consumenten reviews van anderen erg belangrijk. Het downloaden van de plug-in Site Reviews kan daarom zeer nuttig zijn. Via deze plug-in kunnen sterren aan jouw verschijning in de zoekresultaten worden toegevoegd.

8. Really Simple SSL

Really Simple SSL is een plug-in die je SSL-certificaat configureert en activeert. Pagina’s die eventueel als onveilig worden bestempeld worden daarmee automatisch naar SSL ‘verhuisd’. Hiermee wordt een veilige verbinding gegarandeerd, iets dat je ranking ten goede komt. 

Opmerking: bij een goede webhosting is dit standaard al geregeld en dan is deze plug-in niet nodig.

9. AddFunc Head & Footer Code

Een plug-in die niet direct zorgt voor een betere ranking, maar er wel voor zorgt dat je de statistieken met betrekking tot websitebezoek en conversie beter in kaart kunt krijgen, is AddFunc Head & Footer Code.

10. Broken Link Checker

Broken Link Checker is tenslotte een plug-in die nagaat of alle links op je website nog functioneren. Als dat niet het geval zou zijn zou dat je ranking immers ten negatieve beïnvloeden.

Uitgelichte afbeelding
Plug ins voor SEO uitgelichte afbeelding 01
Recente blog artikelen
Nadelen van WordPress plug-ins
Wie met Wordpress werkt kan er niet omheen: plug-ins. Lees hier de nadelen, maar ook de voordelen van plug-ins.
Wat zijn backlinks?
Een backlink is een hyperlink die vanuit een externe website linkt naar jouw site en een bepaalde 'linkwaarde' meegeeft.
Art Solution
Wil je een schilderij van jezelf of een dierbaar persoon laten schilderen? Dan ben je bij Art Solution helemaal op het juiste adres. Art Solution heeft meer dan 15 jaar ervaring...